OBI ICT bedrijven


Business case Systeembeheer van OBI - Schooten Advies

Gesprek met Marcel Koehler, accountant en partner.

Schooten Advies is al sinds 2001 klant bij OBI. Ze werken in een terminal server-omgeving waarbij de hardware niet in het Datacenter van OBI staat, maar op hun eigen kantoor. Wanneer je kiest voor een terminal server, kies je vaak voor werken in de Cloud. Via een internetverbinding maak je contact met de server, waar vervolgens de gehele organisatie op draait.

Schooten Advies is in 1998 gestart als belastingadvieskantoor en in 2001 heeft Marcel Koehler zijn accountantspraktijk eraan toegevoegd. Sindsdien is Schooten Advies een accountants- en belastingadvieskantoor gevestigd in een mooi kantoorpand aan de rand van Eindhoven met circa 20 werknemers. Marcel vertelt waarom de samenwerking met OBI voor hun zo succesvol is.


Schooten Advies staat dicht bij de klant

”Wij willen onze klanten meer bieden dan alleen maar het opstellen van een jaarrekening en fiscale aangiftes’’, vertelt Marcel, ”Daarom hebben wij oog voor de DGA/ondernemer als persoon en voor de totale breedte van zijn onderneming. Veel andere kantoren van onze omvang zijn gestart als specifiek accountantskantoor en zijn later uitgebreid met belasting- en advieszaken. Om ons werk goed te kunnen doen, is snelle en betrouwbare beschikbaarheid van onze klantgegevens erg belangrijk.”

”Wij zijn afhankelijk van onze automatisering. Op het moment dat onze server eruit zou liggen, zijn we onthand,” aldus Marcel.

Welke producten en diensten hebben jullie van OBI?

”We werken met een eigen terminal server-omgeving en alle hardware is aangeschaft op advies van OBI. Je kunt onze oplossing vergelijken met een Cloud oplossing, alleen dan hebben we onze server gewoon in huis staan. Omdat we vertrouwelijke gegevens van onze klanten beheren is de beveiliging een belangrijk aspect. Enkele jaren geleden, tijdens de keuze voor deze investering vonden we het toch een prettiger gevoel om de server in eigen huis te hebben’’, legt Marcel uit.

”We hebben het volste vertrouwen in de dienstverlening van OBI!”


”We werken met ‘thin clients’, dit zijn kleine kastjes die verbinding maken met de terminal server. Alles wat in het verleden op je computer of laptop geïnstalleerd stond, draait nu op deze server. Iedere werknemer heeft zijn eigen bureaublad dat dient als persoonlijke werkomgeving met de programma’s die voor de werknemer van toepassing zijn. OBI heeft geholpen met het creëren van deze persoonlijke werkomgeving en daarnaast wordt er elke dag een back-up routine uitgevoerd. Op het moment dat wij uitvallen, als de server crasht, of er brand uitbreekt, kunnen we doordraaien op het Datacenter van OBI.”


Waarom de keuze voor OBI?

De samenwerking tussen OBI en Schooten Advies bestaat al vrijwel sinds de start van OBI. Voorheen had Schooten Advies vaak IT-partners die pas in actie kwamen als er iets fout ging. ”Ze losten de problemen wel op, maar problemen voorkomen was er niet bij. Daarnaast werd er, wanneer er iets mis ging, door de softwareleverancier naar de hardware leverancier gewezen en omgekeerd. Wij vinden het belangrijk om een state-of-the-art automatiseringsomgeving te hebben, die past bij de omvang en complexiteit van onze organisatie. Wij zijn een accountants- en belastingadviesorganisatie waarbij veel vertrouwelijke informatie wordt verwerkt en opgeslagen en daarbij is een veilige, stabiele en professioneel ingerichte automatiseringsomgeving van groot belang. En het plaatje is helemaal compleet wanneer deze oplossing dan ook nog goed betaalbaar is. OBI denkt actief met ons mee over de automatisering en biedt ons dit totaalplaatje. OBI voldoet daarmee ruimschoots aan de voorwaarden die wij stelden bij de keuze van een geschikte IT partner. ”

”Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind in de samenwerking met OBI, is dat we op de hoogte worden gehouden over de nieuwste relevante mogelijkheden en ontwikkelingen op automatiseringsgebied. Roger, directeur van OBI, neemt jaarlijks de status van automatisering met mij door”, vertelt Marcel, ”Hij komt dan met suggesties en denkt mee vanuit onze wensen en eisen en kijkt waar optimalisatiemogelijkheden liggen.”

Wanneer Schooten Advies problemen ervaart, wordt er door OBI snel tijd vrijgemaakt om dit op te lossen.

Ik ben enthousiast over OBI”, zegt Marcel, mijn motto over onze 14 jarige samenwerking is: Never change a winning team!

 


Serverbeheer en werkplekbeheer Server- en werkplekbeheer
Online werkplekken Online werkplekken
VOIP telefonie VoIP telefonie
Verkoop hardware en software Hardware en software
Online server backup Wifi
Office 365 zakelijk Office 365

 

Vragen?

terugbel formulier
contact pagina

Maaike Priem
Systeembeheerder

Uw ICT beheer volledig ontzorgt door Hét ICT Team

040-2620999
maaike@obi.nl

 

Telefonische indicatie tarieven die van toepassing zijn op uw bedrijf?
Bel 040-2620999 en vraag naar Roger Zweegers.

 

OBI beheert ICT systemen van Microsoft

Office 365 zakelijk

OBI beheert ICT systemen van Dell

OBI beheert ICT systemen van HP

OBI zorgt voor een goede back-up van uw servers met behulp van Veeam

 

OBI zorgt met CodeTwo voor een goede migratie van uw mail naar de cloud

 

Gratis ICT update gesprek bij u op locatie? Gebruik het contact formulier

 

Klanttevredenheids-onderzoek
OBI krijgt van haar klanten een gemiddelde waardering van 8.2
Beoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijven Beoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijven
27 beoordelingen

 

OBI Automatisering Eindhoven-Geldrop | 5661 NG | De Hooge Akker 10b | Tel. +31 (0)40 262 09 99, Fax. +31 (0)40 261 95 32 | KvK nr. 17130973 | Algemene voorwaarden
Top