OBI ICT bedrijven


Terminal server hosting

OBI verplaatst uw bestaande servers, software en documenten naar een beveiligd datacentrum en maakt deze toegankelijk met een Terminal Server.

 

4Thuis en onderweg werken alsof u op kantoor zit?
4Betalen per gebruiker zonder investering in hardware?
4Geen zorgen meer over ICT door volledige outsourcing?

Dan zijn online Windows werkplekken middels een terminal server hosting oplossing wellicht wat voor u. In dit artikel leest wat een Terminal Server oplossing is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

OBI verplaatst uw bestaande servers, software en documenten naar een beveiligd datacentrum en maakt deze toegankelijk met een Terminal Server.

4 Klik hier voor meer informatie

 

Wat is Terminal Server?

Een Terminal Server maakt het mogelijk om op uw computer Windowsapplicaties te draaien zoals Word, Excel, Outlook en uw boekhoudpakket zonder deze software daadwerkelijk op uw eigen computer te installeren (dit wordt ook wel Server Based Computing genoemd). De Terminal Server is een centrale server waarop alle software draait die normaal gesproken op een werkplek geïnstalleerd is. U en uw medewerkers maken vanaf een werkplek direct verbinding met de centrale server en starten daar de programma’s.

 

Werken vanuit huis en andere locaties

Een groot voordeel van een Terminal Server is dus dat uw volledige bureaublad met instellingen, softwareprogramma’s en documenten centraal op een server staat en niet op een werkstation. In feite kunt u dus altijd beschikken over uw eigen werkplek, mits u maar verbinding kunt maken naar uw Terminal Server. Dit doet u via een Remote Desktop sessie of via uw webbrowser.

 

Verlenging van de levensduur van computers

Omdat de Terminal Server al het zware werk doet en er op de werkstations nog maar één programma nodig is (welke verbinding met de server kan maken), worden er aan werkstations maar weinig eisen gesteld. U kunt dus oudere pc’s nog prima inzetten als volwaardige werkstations en daarmee de economische levensduur van uw hardware verlengen.
Gaat er een werkstation kapot? Met een nieuwe kunt binnen enkele minuten weer doorwerken op uw eigen bureaublad en met uw eigen instellingen.

 

Thin Clients

De werkstations hebben nog maar één taak, verbinding maken met de Terminal server. U kunt er dus voor kiezen om in plaats van normale of oudere pc’s te kiezen voor een Thin Client. Wat in feite een uitgeklede pc is.

Het voordeel van een Thin Client is dat ze goedkoper, kleiner, zuiniger en stiller zijn dan een normale pc. In een Thin Client zit geen harddisk of ventilator, de kans dat er een hardware probleem optreedt is miniem.

Hoewel deze voordelen natuurlijk fantastisch klinken zijn Thin Clients niet per definitie altijd ideaal. Laat u daarom goed adviseren wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie.

 

Centraal onderhoud, applicatie- en gebruikersbeheer

Omdat alle programma’s op de Terminal Server worden uitgevoerd en de werkstations alleen nog maar verbinding maken met die server, is het onderhoud eenvoudiger. Iedereen heeft altijd dezelfde softwareversie en updates dienen alleen nog maar op de server plaats te vinden. Dit bespaart u of uw systeembeheerder een hele hoop tijd aan onderhoud.

Met Terminal Server heeft u tevens de volledige controle over de programma’s waarmee de gebruikers mogen werken. U bepaald welke programma’s beschikbaar zijn per werknemer. Het aanmaken van een nieuwe gebruiker, e-mailaccount en het installeren en toewijzen van software gebeurd nu maar op 1 plek.

 

De voordelen van Terminal Server hosting op een rij

  • Medewerkers kunnen thuis en onderweg werken alsof ze op kantoor zitten
  • Volledige outsourcing van uw ICT beheer
  • Ondersteuning op afstand is heel eenvoudig
  • U kunt gebruik maken van oude PC’s en toch de modernste programmatuur gebruiken
  • "Bring your own device"
  • Vaste kosten per maand inclusief Microsoft Office 2013 licenties
  • U bent minder afhankelijk van hardware. Als u een werkstation vervangt zijn alle gegevens en programma’s direct weer te gebruiken.

 

De nadelen van Terminal Server hosting

  • Minder geschikt voor zware grafische programma's zoals Autocad, Photoshop, Video en overige multimedia-applicaties.


OBI levert Terminal Server hosting onder de noemer Online Windows werkplekken.

Lees verder over de terminal server hosting (Online Windows werkplekken) oplossing van OBI:
> >Volgende pagina

 

Meer weten over wat OBI voor uw bedrijf kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een ICT-update gesprek. Vul ons contactformulier in of bel naar 040-2620999.

 


Serverbeheer en werkplekbeheer Server- en werkplekbeheer
Online werkplekken Online werkplekken
VOIP telefonie VoIP telefonie
Verkoop hardware en software Hardware en software
Online server backup Wifi
Office 365 zakelijk Office 365

 

Vragen?

terugbel formulier
contact pagina

Maaike Priem
Systeembeheerder

Uw ICT beheer volledig ontzorgt door Hét ICT Team

040-2620999
maaike@obi.nl

 

Telefonische indicatie tarieven die van toepassing zijn op uw bedrijf?
Bel 040-2620999 en vraag naar Roger Zweegers.

 

OBI beheert ICT systemen van Microsoft

Office 365 zakelijk

OBI beheert ICT systemen van Dell

OBI beheert ICT systemen van HP

OBI zorgt voor een goede back-up van uw servers met behulp van Veeam

 

OBI zorgt met CodeTwo voor een goede migratie van uw mail naar de cloud

 

Gratis ICT update gesprek bij u op locatie? Gebruik het contact formulier

 

Klanttevredenheids-onderzoek
OBI krijgt van haar klanten een gemiddelde waardering van 8.2
Beoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijven
27 beoordelingen

 

OBI Automatisering Eindhoven-Geldrop | 5661 NG | De Hooge Akker 10b | Tel. +31 (0)40 262 09 99, Fax. +31 (0)40 261 95 32 | KvK nr. 17130973 | Algemene voorwaarden
Top