OBI ICT bedrijven

ERP software implementatie

Deze pagina is opgesteld door OBI Automatisering om haar klanten op weg te helpen bij een keuze voor een ERP pakket. OBI heeft geen financiele banden met de bedrijven of websites genoemd op deze pagina.

 

Inleiding

Het implementeren van een ERP-pakket is een moeilijk project omdat ERP-pakketten zo omvangrijk zijn. ERP pakketten brengen vaak grote veranderingen van de bedrijfsprocessen met zich mee, echter wordt dit aspect vaak onderschat door organisaties. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 40% tot 50% implementatieprojecten van ERP-pakketten mislukken. Ander onderzoek gaat hier zelfs verder in door te stellen dat een project mislukt is wanneer de implementatie het in het projectvoorstel vastgestelde ‘Return on investment’ niet haalt. Vanuit dit oogpunt mislukt 60% tot 80% van de implementatietrajecten. Oorzaken voor mislukken van ERP-projecten zijn o.a.:

 • Slechte of onduidelijke strategische doelstellingen,
 • Steun van het topmanagement ontbreekt,
 • Slecht projectmanagement,
 • Eindgebruikers zijn slecht of niet opgeleid,
 • Data is onjuist geïmporteerd vanuit het oude IT-systeem.

 

Stappenplan implementatie ERP software

Nadat het best passende ERP-pakket voor de organisatie is geselecteerd zijn er elf stappen, welke doorlopen moeten worden om het ERP-pakket succesvol te implementeren.

 1. Evalueer het pre-implementatie proces. Draag zorg voor de juiste uitvoering van het selectieproces van het ERP systeem.
 2. Installeer en test de hardware. Voordat de software wordt geïnstalleerd is het belangrijk om te testen of de hardware werkt naar verwachting en voldoet aan de specificaties.
 3. Installeer en test de software. In veel gevallen zal de leverancier van de software de software installeren en testen of het werkt naar verwachting en voldoet aan de specificaties.
 4. Opleiden gebruikers. De gebruikers van het ERP-systeem moeten worden getraind om het ERP systeem te kunnen gebruiken
 5. Opleiden en testen door middel van een pilot. Door de pilot wordt het systeem getest en wordt getest of de gebruikers het systeem begrijpen. Het projectteam ontwerpt een case die het volledige systeem benut. In veel gevallen is dit van een order van een klant tot en met het verzenden van een order.
 6. Beveiliging en autorisatie. Nadat de gebruikers zijn getraind dient het systeem te worden beveiligd; het toekennen van autorisatie aan de juiste medewerkers zodat zij toegang hebben tot de benodigde informatie.
 7. Exporteren en importeren van data. De data uit de oude IT-systemen moet op een dusdanige manier worden geïmporteerd in het nieuwe ERP-systeem dat gebruikers met de data kunnen werken.
 8. Procedures en instructies. Procedures en werkinstructies moeten worden opgesteld.
 9. Ingebruikname van het ERP systeem. Organiseer een kick-off, met andere woorden, het moment waarop de complete organisatie met het nieuwe ERP systeem gaat werken. Er zijn verschillende methoden om de ingebruikname te faciliteren, denk hierbij aan invoering-ineens of gefaseerde invoering.
 10. Afsluiting. Een belangrijke stap waarin de organisatie viert dat een groot project is afgerond. De afsluiting benadrukt onder andere het belang van het project.
 11. Nazorg. Het is belangrijk te realiseren dat na implementatie het ERP-systeem het gebruik van het ERP-systeem nog geen routine is. Kinderziektes moeten worden geëlimineerd, en medewerkers moeten thuis raken in het gebruik van het systeem.

Bron: Wikipedia: Enterprise resource planning


Serverbeheer en werkplekbeheer Server- en werkplekbeheer
Online werkplekken Online werkplekken
VOIP telefonie VoIP telefonie
Verkoop hardware en software Hardware en software
Online server backup Wifi
Office 365 zakelijk Office 365

 

Vragen?

terugbel formulier
contact pagina

Maaike Priem
Systeembeheerder

Uw ICT beheer volledig ontzorgt door Hét ICT Team

040-2620999
maaike@obi.nl

 

Telefonische indicatie tarieven die van toepassing zijn op uw bedrijf?
Bel 040-2620999 en vraag naar Roger Zweegers.

 

OBI beheert ICT systemen van Microsoft

Office 365 zakelijk

OBI beheert ICT systemen van Dell

OBI beheert ICT systemen van HP

OBI zorgt voor een goede back-up van uw servers met behulp van Veeam

 

OBI zorgt met CodeTwo voor een goede migratie van uw mail naar de cloud

 

Gratis ICT update gesprek bij u op locatie? Gebruik het contact formulier

 

Klanttevredenheids-onderzoek
OBI krijgt van haar klanten een gemiddelde waardering van 8.2
Beoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijvenBeoordeling klanten van het ICT beheer door OBI ICT bedrijven
27 beoordelingen

 

OBI Automatisering Eindhoven-Geldrop | 5661 NG | De Hooge Akker 10b | Tel. +31 (0)40 262 09 99, Fax. +31 (0)40 261 95 32 | KvK nr. 17130973 | Algemene voorwaarden
Top